Onze Sporten

Bij Only Friends Utrecht bieden we elke week veel verschillende sporten aan. Bij ons kun je elke zaterdagochtend, per sport uur, kiezen uit twee, drie of soms wel vier verschillende sporten. Dit zijn onder andere Voetbal, Racerunning, Tennis, Yoga, Basketbal, Dansen, Handboogschieten, Hockey, Zitvolleybal, Zwaaien, Fitness, (Kick)Boksen en Spel.

 

Voetbal

Voetbal is een leuke en gezellige sport. Iedereen kan meedoen!

Elke zaterdag staan er trainers voor je klaar met voetbal-oefeningen. Zij leren je schieten, overspelen, samenwerken en nog veel meer.
Natuurlijk sluiten we altijd af met een ‘partijtje’. Doe je mee?

 

 

(Kick)Boksen

Wat is dat een stoere sport (Kick)boksen. Voor we starten spreken we af dat we deze sport alleen beoefenen bij Only Friends Utrecht, of soms stiekem met je ouders. Maar we doen het niet op straat of op school.

Samen leren we de juiste bokshouding in te nemen. Deze is belangrijk om extra stevig te staan maar ook om beweeglijk te blijven. We leren samen stoten, de linker en rechter directe, de linker- en rechterhoek, en de linker en rechter opstoot. Door goed te stoten vanuit de dekking zijn we in staat om onszelf steeds beter te maken.
Als we gaan Kickboksen komen ook de benen beeld. Een heuse lowkick en linker en rechter lichaamstrap staat op het programma voor een ieder die dit kan. Samen met de trainers Sebastiaan en Tieme kijken we naar wat er wel kan, vaak weten jullie goed van jezelf wat wel en niet kan. Daar kunnen Sebastiaan en Tieme nog wat van leren. Wij gaan er vanuit dat iedereen kan mee doen!
Dansen
Tijdens de lessen street- en showdance leer je leuke danspasjes, die worden gecombineerd met conditie- en stretchoefeningen. Natuurlijk met opzwepende muziek! Daarnaast hebben sinds dit seizoen onze eigen Only Friends Utrechts dans, kom je deze ook leren?
Iedereen kan op zijn eigen niveau sportief dansen. Je bepaalt zelf welke oefeningen je doet en hoe intensief. Zittend op de grond of vanuit je rolstoel beweeg je mee: een goede manier om swingend te werken aan je conditie en coördinatie! Want als je ergens vrolijk en uitdagend de dag mee kan starten is het wel dansen.