Steun ons

Sportdag OFU 13 juli

“De eerste OnlyFriendsUtrecht sportdag”

Op 13 juli 2019 vond de eind sportdag plaats voor alle OFU leden waarbij ook alle broertjes en zusjes waren uitgenodigd. Voor het eerst werd deze sportdag georganiseerd en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde sportieve dag!

Na de gezamenlijke warming-up kon iedereen zelf kiezen welke sportactiviteiten je kon gaan doen. De bungeetrampoline en de megastormbaan waren zeker favoriet maar ook het voetballen. Bij het handboogschieten kon er voor het eerst geschoten worden op het nieuwe gave OFU handboogschietdoek. Met dank aan Only Friends Amsterdam, waarvan Myron en Johan ook aanwezig waren, is dit doek speciaal voor ons ontworpen en gefinancierd! We zijn er erg blij mee en natuurlijk gaan we dit doek ook in de sportzaal gebruiken! De nieuwe racerunners van OFU zijn ook met positief resultaat getest waarbij veel kinderen al snel een grote ronde konden rennen op de atletiekbaan. Dat was erg gaaf om te zien! Samen met Tigergirl van FC Utrecht hebben jullie keihard gezweet waarbij veel high fives en foto’s zijn genomen.        

De sportdag werd samen met de wethouder Sport van Utrecht, Maarten van Ooijen, afgesloten en iedereen ontving een mooie OFU medaille. Tijdens de afsluiting werd bekend gemaakt dat we een bedrag van €2.015,- hebben opgehaald met de actie “Varkentje wassen” voor het Special Cruyff Court. Een fantastisch bedrag en een mooi bijdrage om het sportveld te realiseren bij De Hoogstraat. Naast alle vrijwilligers van OFU willen we ook de vrijwilligers van SVDU speciaal bedanken. We zijn erg blij dat we gratis gebruik mochten maken van jullie kantine en dank voor jullie enthousiaste begeleiding en hulp tijdens de sportdag! We kijken uit naar een mooie samenwerking in de toekomst! Wisten jullie al dat de sportdag in 2020 gepland staat op za. 27 juni?

Zij gaven ons al steun:

Special Cruyff Court: “Samen zullen wij dat varkentje wel even wassen!” 
(Mei / Juni 2019)

Op woensdag 10 april werd in De Hoogstraat bekend gemaakt dat – in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation – achter en op het terrein van De Hoogstraat Revalidatie een Special Cruyff Court wordt gerealiseerd. Geweldig nieuws, want dat betekent dat ook Only Friends Utrecht gebruik kan gaan maken van een buiten sportfaciliteit. Het court krijgt ook nog de naam van Nederlands beste parasnowborder Bibian Mentel. Maar onze hulp is wel nodig! Het bestuur van onze sportclub heeft besloten De Hoogstraat Revalidatie te helpen bij deze realisatie door de actie: “Samen zullen wij dat varkentje wel even wassen!” op te zetten. De actie houdt in dat we iedereen: van kinderen tot vrijwilligers, van ouders tot trainers in mei en juni 2019 vragen om mee te werken aan een inzamelactie!


Opa Arie komt aanstaande zaterdag naar Only Friends Utrecht met een verrassing! 
(Juni 2019)

Ruim een jaar heeft Jara met heel veel plezier gevoetbalt bij Only Friends Utrecht. Inmiddels heeft ze een mooie transfer gemaakt en voetbalt ze bij een club speciaal voor meiden met CP. Het Nederlands team lonkt. De opa van Jara volgt haar verrichtingen op de voet en wilde graag iets doen voor Only Friends Utrecht. Op zijn werk (AVR = Afval Verwerking Rijnmond) kende men het sponsorprogramma ‘A prefect day’. Elke dag dat AVR een perfect day heeft (een dag zonder problemen en budgetoverschrijdingen) wordt een bedrag gereserveerd. Werknemers van AVR kunnen een goed doel aandragen om een (opgespaard) bedrag aan te doneren. En Opa Arie heeft hiervoor Only Friends Utrecht aangemeld. Zaterdag 1 juni kwam hij naar de sportclub om de cheque te overhandigen! Nou .. dat was voor ons ook a perfect day …. Met de donatie van AVR kunnen we een heel groot deel van de kosten van onze sportdag op 13 juli betalen!


Collecte Fonds Gehandicapten Sport 
(April 2019)

Twee weken geleden was in heel Nederland de collecte voor het Fonds Gehandicapten Sport. We werden als bestuur aangenaam verrast door dhr. Bronkhorst and friends uit Den Dolder en omstreken. Hij meldde zich samen met 8 vrienden aan om te collecten voor het fonds en daarmee direct ook voor Only Friends Utrecht: 50% komt namelijk direct in de clubkas. Een geweldig gebaar maar ook een geweldige opbrengst. We mochten net iets meer dan € 500 ontvangen. Geweldig en dat voor een avondje collecteren. Nogmaals heel veel dank!


OFU wint twee racerunners met de actie “Dirk Kuyt pakt uit!” 
(December 2018)

Op zaterdag 1 december 2018 werden we – op de zaterdagochtend – verrast door Dirkje! Dirkje is de mascotte van de Dirk Kuyt Foundation. De Foundation stimuleert het aangepast sporten. Met de actie ‘Dirk Kuyt pakt uit!’ hebben we € 5000,- gewonnen met ons ingezonden filmpje.

Een geweldig bedrag waarmee we twee racerunners voor de sportclub kunnen kopen. Samen met De Hoogstraat Revalidatie (die nu ook 1 racerunner werft, kijk allemaal op www.steundehoogstraat.nl) en de gemeente Utrecht proberen we in het nieuwe jaar 4 racerunners te kopen. Dat maakt dat we racerunning als activiteit aan ons aanbod kunnen toevoegen. Zie hier het super gave filmpje dat is gemaakt van de overhandiging van de cheque! En natuurlijk… Dirkje bedankt!!!


Jelle loopt marathon voor Only Friends Utrecht 
(April 2018)

Only Friends Utrecht vrijwilliger Jelle liep voor ons de marathon van Rotterdam binnen 3 uur (!) en haalde daarmee maar liefst €2110,- op voor Only Friends Utrecht. Dankjewel Jelle! We zijn trots op je.